βιογραφία

Ο Κωνσταντίνος Τερλικκάς γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986.
Τον Οκτώβριο του 2011 αποφοίτησε από τη σχολή Γραφιστικής, του τμήματος γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών,
του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (ΤΕΙ).

Το Δεκέμβριο του 2013 ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του διατριβή «Αναζητώντας ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων σε ένα μουσείο εικονικής πραγματικότητας» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου «Διαδραστικά Πολυμέσα».

Κατά την φοίτηση του στο ΤΕΙ – Αθήνας, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Κινούμενο σχέδιο», δημιούργησε
την πρώτη του προσωπική ταινία animation, μικρού μήκους,
με τίτλο «Ακολουθώντας μια γνώριμή σκιά». Στη συνέχεια εκπόνησε την πρακτική του άσκηση ως βοηθός
στο αντίστοιχο εργαστήριο.

Τον Ιούνιο του 2011, συμμετείχε στο εργαστήρι InformAnimation το οποίο διεξήχθη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus, από το Alghero School of Architecture of the University of Sassari. Στα πλαίσια του εργαστηρίου, δημιούργησε την πρώτη του ομαδική ταινία animation, μικρού μήκους, με τίτλο «Education for preservation».

Τον Οκτώβριο του 2011, αποπεράτωσε την πτυχιακή του εργασία, η οποία αποτελείτο από δύο ενότητες τον σχεδιασμό της προσωπικής του εταιρικής ταυτότητας και την δημιουργία της δεύτερης του προσωπικής ταινίας animation, μικρού μήκους,
με τίτλο «Ναννούρισμαν». Η οποία έχει προβληθεί στο 11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου, Όψεις του Κόσμου, καθώς και στο 5.0 αniμasyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων.